[elektro-etc] savas-lugos...

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Sun Dec 17 19:09:00 CET 2006


jhidvegi wrote:

> Kérem a hozzáértoket, magyarázzák már el nekem ezt a savas meg lúgos 
> ételek, meg a szervezet savas meg lúgos mivolta körüli dolgokat, mert 
> valahogy rohadtul szkeptikus vagyok.
>
> Mi tud a szervezetben savas vagy lúgos lenni azon túl, hogy a gyomor 
> tutira savas, a vékonybél meg tutira lúgos? A vér kémhatása eltérhet a 
> semlegestol? Vagy a nyirokrendszeré? Vagy milyen levek vannak még az 
> ember szervezetében?
>
> A szokványos szövegek szerint a húsos ételek savasítók, a zöldségek 
> lúgosítók, a gyümölcsök is lúgosítók, de csak akkor, ha nem mással 
> esszük. Ha pl zöldséget és gyümölcsöt együtt eszünk, az már savasító. 
> A paradicsom gyümölcsnek számít - mondja a "szakember" -, meg a 
> narancs, citrom is. A citromban ugye jó sok sav van, már belegondolni 
> is elég :), de mégis aszonta, hogy ha ebbol az igen savas gyümölcsbol 
> megeszünk valamennyit, az végül lúgosító hatású.
>
> Nna agy eldobva, mi az igaz ebbol az egészbol? (Elsosorban Bodosi 
> Balázs és Dexter véleménye érdekelne, de aki tud valami érdemit, 
> érthetot, az is írja csak meg, amit tud, ha van kedve.) 

nekem ebben a kerdesben alig van velemenyem .
ha savas kemhatasu a kaja amit eszel akkor savat viszel be - ha lugos 
akkor azt - mindez termeszetesen a ver es szovetkozotti folyadekod 
pH-jahoz kepest ertendo - nem a borodon levo savkopenyhez kepest (pH5.5)
tehat a vered semleges es kesz . ha ettol nagyon eltolod (par szazadot) 
akkor feldobod a pacskert - ennek rengeteg tunete van - es rengeteg 
kompenzacios eljarasa .
gyakorlatilag pillanatokon belul nagyon rosszul leszel ha elrontottad a 
verpH-dat .
nekem boven a rosszullet elott bekovetkezik hogy "raehezek" a megfelelo 
kajara - gondolom mindenkinel igy mukodik .

bye
dexter




More information about the Elektro-etc mailing list