[elektro-etc] savas-lugos...

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Sun Dec 17 11:36:17 CET 2006


Kérem a hozzáértoket, magyarázzák már el nekem ezt a savas meg lúgos ételek, 
meg a szervezet savas meg lúgos mivolta körüli dolgokat, mert valahogy 
rohadtul szkeptikus vagyok.

Mi tud a szervezetben savas vagy lúgos lenni azon túl, hogy a gyomor tutira 
savas, a vékonybél meg tutira lúgos? A vér kémhatása eltérhet a semlegestol? 
Vagy a nyirokrendszeré? Vagy milyen levek vannak még az ember szervezetében?

A szokványos szövegek szerint a húsos ételek savasítók, a zöldségek 
lúgosítók, a gyümölcsök is lúgosítók, de csak akkor, ha nem mással esszük. 
Ha pl zöldséget és gyümölcsöt együtt eszünk, az már savasító. A paradicsom 
gyümölcsnek számít - mondja a "szakember" -, meg a narancs, citrom is. A 
citromban ugye jó sok sav van, már belegondolni is elég :), de mégis 
aszonta, hogy ha ebbol az igen savas gyümölcsbol megeszünk valamennyit, az 
végül lúgosító hatású.

Nna agy eldobva, mi az igaz ebbol az egészbol? (Elsosorban Bodosi Balázs és 
Dexter véleménye érdekelne, de aki tud valami érdemit, érthetot, az is írja 
csak meg, amit tud, ha van kedve.)

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list