[elektro-etc] savas-lugos...
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Sun Dec 17 11:36:17 CET 2006
Kérem a hozzáértoket, magyarázzák már el nekem ezt a savas meg lúgos ételek,
meg a szervezet savas meg lúgos mivolta körüli dolgokat, mert valahogy
rohadtul szkeptikus vagyok.
Mi tud a szervezetben savas vagy lúgos lenni azon túl, hogy a gyomor tutira
savas, a vékonybél meg tutira lúgos? A vér kémhatása eltérhet a semlegestol?
Vagy a nyirokrendszeré? Vagy milyen levek vannak még az ember szervezetében?
A szokványos szövegek szerint a húsos ételek savasítók, a zöldségek
lúgosítók, a gyümölcsök is lúgosítók, de csak akkor, ha nem mással esszük.
Ha pl zöldséget és gyümölcsöt együtt eszünk, az már savasító. A paradicsom
gyümölcsnek számít - mondja a "szakember" -, meg a narancs, citrom is. A
citromban ugye jó sok sav van, már belegondolni is elég :), de mégis
aszonta, hogy ha ebbol az igen savas gyümölcsbol megeszünk valamennyit, az
végül lúgosító hatású.
Nna agy eldobva, mi az igaz ebbol az egészbol? (Elsosorban Bodosi Balázs és
Dexter véleménye érdekelne, de aki tud valami érdemit, érthetot, az is írja
csak meg, amit tud, ha van kedve.)
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list